Vurderer du boligsalg?

Når du skal velge eiendomsmegler til å håndtere boligsalget ditt, er det viktig å velge den som har den beste planen for hvordan best pris kan oppnås, på en trygg og effektiv måte. Velger du en av oss i Strilamegleren kan du være sikker på å få en megler som gir deg god rådgivning fra første stund. Vi lager en god strategi for salget av boligen, slik at vi treffer de riktige interessentene – de som er villig til å betale aller mest for boligen din.

Vurderer du boligsalg? Ta kontakt for en hyggelig boligprat i dag!
Selge bolig
   

Salgsprosessen

Salgsprosessen kan selvsagt variere fra sak til sak, men vår oppgave er uansett å sørge for at denne går så smidig som mulig. En vanlig gang i salgsprosessen er som følger:

Befaringsmøte

Befaringen er første gang megleren får se boligen din. Det er viktig å sette av nok tid til dette møtet, her skal vi gå grundig gjennom boligen, slik at megleren får et godt grunnlag for både verdivurderingen og videre salgsarbeid. Vi utarbeider en verdivurdering basert på dette møtet, som baserer seg på en hel del faktorer, blant annet beliggenhet, kvaliteter, markedsbalanse og snittpriser i området. Her gjøres det en grundig analyse, og du vil få meglers vurdering av hva som er rimelig å anta at man kan få for boligen i dagens marked.

På befaringen vil vi også gå gjennom vår strategi for hvordan vi skal oppnå best pris for boligen. Hvilken presentasjon, markedsføring og strategi for visning og budrunde er hensiktsmessig for akkurat din bolig?

Oppdragsavtale

Når du syns vi har lagt en god strategi for boligsalget, og vi finner en meglerpakke som passer deg, så er vi klar for å inngå en oppdragsavtale på befaringsmøtet. Da går vi gjennom videre prosess, og blir enige om en fremdriftsplan som passer.

Klargjøring av boligen

Vi gir råd om klargjøring av boligen for salg, ofte er det små grep som gir de beste resultatene. Vi kan også ordne med boligregi og boligstyling dersom det er ønskelig og hensiktsmessig.

Tilstandsrapport, bilder, salgsoppgave

Vi bruker profesjonelle fotografer til å ta bilder av boligen, i tillegg tar vi selv bilder av nærområdet og hage/uteområder når det er godvær. På den måten er vi sikret gode utebilder, noe som kan utgjøre forskjellen på en god presentasjon og en virkelig flott en! Vi bestiller inn takstmann, innhenter nødvendige dokumenter, utarbeider salgsoppgave etc. Vi tar oss av det meste. Det eneste du som selger må gjøre er å fylle ut egenerklæring om boligens tilstand, samt energimerke boligen. Dette gjøres i dag enkelt på energimerking.no. Vi står i alle tilfeller beredt til å hjelpe til hvis du lurer på noe.

Markedsføring

Når salgsoppgave er utarbeidet og alt markedsmateriell er godkjent av deg som selger, er vi klare til å markedsføre boligen. En Finn-annonse er selvsagt, men vi markedsfører også i andre digitale medier – tilpasset boligen. Vanligvis annonserer vi boligen på Finn, våre hjemmesider, samt på Facebook og Instagram. I tillegg bruker vi gjerne avisannonsering i de tilfellene der det er hensiktsmessig, samt direkte markedsføring som kan leveres i postkasser i nærområdet. Det er sjelden man flytter så langt, så det er gode muligheter for at kjøperen allerede bor i området.

Visning

Det er viktig å legge ned litt innsats i å gjøre boligen så visningsklar som overhodet mulig. Det må ryddes og vaskes, førsteinntrykket av en bolig dannes i løpet av de første minuttene på visningen. Vi gir gode råd og tips i forbindelse med dette. På visningen møter interessentene alltid megler, som gjennomfører både privatvisninger og hovedvisninger. På visningen skal interessentene få gjøre seg kjent med boligen, og få svar på spørsmål man måtte ha. På bakgrunn av visningen utarbeides det interesselister som brukes i videre oppfølging og budrunde.

Budrunde

Grunnlaget for budrunden er lagt gjennom hele prosessen. Her henter vi ut resultatene av det harde arbeidet underveis, den gode presentasjonen, den gjennomtenkte markedsføringen og den gode oppfølgingen av interessentene. Her skal megler skape trygghet for kjøperne til å fatte en stor livsbeslutning. Vår jobb er å finne den helt riktige kjøperen for din bolig, som er villig til å betale aller mest for boligen din. Resultatet? Maks pris, på en trygg og effektiv måte.

Kontraktsmøte

Når bud er akseptert så er handel inngått! Da kaller vi snarlig inn til kontraktsmøte. Vi gjennomgår da kjøpekontrakten i detalj, sammen med både kjøper og selger.

Overtagelse og oppgjør

Avslutningsvis skal selve oppgjøret tas. Dette kan tas så snart overtakelse er gjennomført. Overtakelsesforretning avholdes vanligvis mellom kjøper og selger, men vi kan også være med på overtakelsen om dette er ønskelig. Når vi så mottar overtakelsesprotokollen så kan oppgjøret gjennomføres. Dette ordner vi, samt at vi ordner med alt som omhandler tinglysing av skjøte, pantedokument etc.

Avslutningsvis

Pengene for salget er på konto, og målsetningen vår er at vi skal ha overgått forventningene dine, og at du er så fornøyd med oss at du med glede anbefaler oss til familie, venner, kollegaer, naboer og bekjente som skal selge bolig!
Strilamegleren
Copyright Ⓒ 2021 Strilamegleren AS
magnifier